2 dl Kokosflingor, rostade
2 dl Strösocker
2 Ägg
2 msk Mjöl
1 krm Salt
4 dl Mjölk
3 dl Grädde
1 tsk Vaniljsocker
2 dl Strösocker
2 Ägg
2 msk Mjöl
1 krm Salt
4 dl Mjölk
3 dl Grädde
1 tsk Vaniljsocker
Vispa socker och ägg ljust och poröst. Rör i mjöl och salt.
Värm mjölken i en kastrull tills den sjuder. Tillsätt äggsmeten under vispning och sjud tills krämen tjocknar något. Se till att det inte kokar.
Ta kastrullen från värmen och rör ner koksflingorna. Låt krämen svalna. Blanda i grädde och vaniljsocker.
Värm mjölken i en kastrull tills den sjuder. Tillsätt äggsmeten under vispning och sjud tills krämen tjocknar något. Se till att det inte kokar.
Ta kastrullen från värmen och rör ner koksflingorna. Låt krämen svalna. Blanda i grädde och vaniljsocker.
Låt krämen stå övertäck i kylskåp i några timmar för att kallna. Följ sedan instruktionerna för glassmaskinen.
Ganska mesig i smaken och med tydlig kokosflingskonsistens. Ganska god. Väldigt mäktig. Lite som att äta kyld Bounty men utan choklad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar