fredag 23 juli 2010

Myntaglass

2 dl grädde, 2 dl mjölk, 4 msk socker, 1,5 dl hackade myntablad - inspirerat av recept från I mitt lilla kök. Värmde allt i en kastrull, värmde tills det nästan kokade. Silade bort myntabladen och kylde innan frysning.

Recension: Godast hittills! Som polkagrisglass fast kryddigare. Med en touch av Caramint mot slutet. Inte sämre av att myntan skördats i egen kryddgård.

4 kommentarer:

  1. Snåla inte med myntan, då blir det för mycket mjölksmak på glassen.

    SvaraRadera
  2. Men om man tar jättemycket myntablad kan det blir för mycket vatten i glassen,som då blir kristallig. Detta bör kunna kompenseras med mindre mjölk och mer grädde!

    SvaraRadera
  3. Ojdå, idag blev alltihop kokt. Vi får se vad det gör med smaken.

    SvaraRadera