2 dl grädde, 2 dl mjölk, 4 msk socker, 1,5 dl hackade myntablad - inspirerat av recept från I mitt lilla kök. Värmde allt i en kastrull, värmde tills det nästan kokade. Silade bort myntabladen och kylde innan frysning.
Recension: Godast hittills! Som polkagrisglass fast kryddigare. Med en touch av Caramint mot slutet. Inte sämre av att myntan skördats i egen kryddgård.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Snåla inte med myntan, då blir det för mycket mjölksmak på glassen.
SvaraRaderaMen om man tar jättemycket myntablad kan det blir för mycket vatten i glassen,som då blir kristallig. Detta bör kunna kompenseras med mindre mjölk och mer grädde!
SvaraRaderaOjdå, idag blev alltihop kokt. Vi får se vad det gör med smaken.
SvaraRaderaDet gjorde ingenting!
SvaraRadera